-->
SELO MALO A U TREĆOJ LIGI Da bog poživi firmu “Ćirić i sin“ SELO MALO A U TREĆOJ LIGI Da bog poživi firmu “Ćirić i sin“
FK BORAC Osnovan: 1927 godine Stadion: Sveti Nikola u Sakulama Kapacitet: 500 sedećih mesta Predsednik: Živica Ćirić Trener: Goran Mrđa Boje: Crveno-bele Srbija je čula za selo... SELO MALO A U TREĆOJ LIGI Da bog poživi firmu “Ćirić i sin“

FK BORAC
Osnovan: 1927 godine
Stadion: Sveti Nikola u Sakulama
Kapacitet: 500 sedećih mesta
Predsednik: Živica Ćirić
Trener: Goran Mrđa
Boje: Crveno-bele

Srbija je čula za selo Sakule a u Banatu, u pozorišnoj predstavi, koju je napisao slikar, vajar, pisac, Zoran Petrović, (preminuo 1996. godine) a da mnogi nisu ni znali gde je tačnije.

10347623_595687287207856_6707186044186081549_n

Da interesovanje za Južno banatsko selo poraste, postarla se porodica Ćirić, koja je u mesto sa oko 2000 žitelja dovela Srpskoligaški fudbal. Fudbal se u selu kraj opštine Opovo igra od 1927. godine, ali je uspon krenuo pre tri godine. Borac je dve godine za redom išao iz ranga u rang, da bi u tekućoj, administrativnim putem, bili treći a istupanjem iz lige pančevačkog Dinama, ušli u Srpsku ligu Vojvodine.

Klub od osnivanja nije menjao ime,sem u kratkom periodu, nakon Drugog svetskog rata, kada je kratak period nosio ime F:K:Đuka.

“Za mesto poput Sakula, koje ima oko 2000 stanovnika, i mislim da je najmanje u Trećoj ligi, taj rang takmičenja je više nego dovoljan. Slobodno mogu konstatovati da je istorijski uspeh postignit zahvaljujući kompanioji “Ćirić i sin“ koja godinama ulaže sopstvena sredstva u fudbal“, pojašnjava nam generalni sekretar Borca, Mile Alić.

Pomaže li još neko fudbalu u selu?

“Obzirom da pripadamo opštini Opovo, koja spada u jednu od manjih i nerazvijenih u Južnom Banatu, i ima budžet opredeljen sportu oko 2 miliona dinara, od njih smo dobili oko 200.000 dinara na godišnjem nivou. Svesni smo i mi, kao i vodeći ljudi opštine da je to malo, ali se zato za fudbal postarala firma “Ćirić i sin“ Otac Milan, i Živica, koji je i predsednik kluba“.

Kakve i kolike su ambicije Sakuljana u debitantskoj sezoni?

“Sigurno je da ne želimo da budemo epizodisti, ali objektivno, ne želimo ni gore. Iako smo u jesenjem delu prvenstva osvojili 11 bodova i nalazimo se na 13. mestu na tabeli, pitanje našeg opstanka neće biti diskutabilno. Želimo da budemo najuspešniji klub u Južnom Banatu, a konkurentii su nam Banat, Železničar, Dolina i Vršac“.

Niste najbolje startovali u sezoni?

“Do petog kola nas je vodio Nenad Stojčić, a potom ga je na klupi prvog tima zamenio Goran Mrđa, a Žića preuzeo brigu o našoj deci. Omladincima i pionirima kojih imamo oko pedesetak,i to je naša sreća i bogatstvo“, zaključio je prvi operativac Borca, Mile Alić.

REČ PREDSEDNIKA

Fudbal u Sakulama je počeo da ređa uspehe,ulaskom u klub firme “Ćirić i sin“. Kompaniju je osnovao otac Milenko poznatiji kao Ćaka ali je u posao uveo i sina Živicu koji je i predsednik Borca.

“Rođeni smo Sakuljani, pa je i normalno da pomažemo svom mestu. Posebno deci i omladini koja i nema velike mogućnosti za razonodu. Želja je bila da ih odvojimo od kafića, a najbolji način je ulaganje u sport. Fudbal je najpopularniji pa smo rešili da u njega i uložimo“, kaže predsednik Borca Živica Ćirić.

Fubdal je skup sport?

“Smatramo to i kao svoju moralnu obavezu, a ulaganje u decu i njihovo zdravo odrastanje nikada nije skupo“, zaključio je predsednik Borca

1509726_745619342135398_2982365401445722584_n

POJAČANjA ZA MIRNO PROLEĆE

Šef struke Borca iz Sakula je Goran Mrđa, Pančevac koji je predvodio i Prvoligaše, a u klub je došao nakon odigrane trećine prvenstva.

“Nisam najzadovoljniji brojem bodova i mestom na tabeli, ali je pred nama zimski prelazni rok u kome ćemo se pojačati, a kao takvi, ne bismo trebali da strepimo“, kaže Goran Mrđa.

U Kupu ste ostali u igru?

“Uspeli smo da obezbedimo nastavak takmičenja i s proleća jer smo u direktnim okršajima pobedili Železničar i Dinamo. Čeka nas Sloga iz Plandišta, a mislim da ćemo i njih prebroditi“, zaključio je kormilar Borca Goran Mrđa

POMAŽU I PRIJATELjIMA

Porodica Ćirić je široke ruke. Voli da pomaže i komšije sportiste, tako da je zabeleženo i to da je pre par godina, kada se pančevački Dinamo plasirao u Srpsku ligu, donirala bika koji je završio na ražnju na proslavi

ciric-640

SVETI NIKOLA ZBOG BARIJA

Porodica Ćirić navija za najuspešniji srpski klub. Crvenu zvezdu, pa stoga i oficijelne boje, crveno-bele. A ime stadiona? Predsednik kluba, Živica je prisustvovao i najvećem klupskom uspehu Srbije 1991, u Bariju na stadionu Sveti Nikola, stoga i ime kluba u Sakulama. Uspomena na srećne dane

Dragan Kostić