-->
„SERBIA MARATON“: Svih 3.000 trkača su pobednici „SERBIA MARATON“: Svih 3.000 trkača su pobednici
Ravna staza, lepo vreme, muzički štimung i atraktivan cilj sa svetlosnim efektima u „Štark areni“ privukli su oko 3.000 trkača na novobeogradske ulice. Prvi... „SERBIA MARATON“: Svih 3.000 trkača su pobednici

Ravna staza, lepo vreme, muzički štimung i atraktivan cilj sa svetlosnim efektima u „Štark areni“ privukli su oko 3.000 trkača na novobeogradske ulice. Prvi „Serbija maraton“, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, održan je danasoko naše najveće dvorane, a pobednici trka na pet i deset kilometara su Miloš Krstić iz Leposavića i Miloš Segedi iz Inđije. U ženskoj konkurenciji slavile su Nataša Ćulafić iz Partizana i Teodora Simović iz Novog Pazara.

Atletičari i rekreativci su oko devet časova okupirali plato kod „lopte“ i krenuli sa grupnim zagrevanjem. Startni pucanj čuo se oko 10.00, a prvi takmičari su prošli kroz cilj posle petnaestak minuta. Moto ovih trka je bio „Svi trkači su pobednici“, pa su se tako osećali i oni koji su mnogo kasnije stigli na stejdž u „Areni“.

– Presrećan sam zbog prve manifestacija koja se održala pod imenom brenda „Serbija maraton“. Imali smo 3.000 prijavljenih trkača, a bilo je nekoliko hiljada ljudi u „Areni“. Ponosan sam na sve što smo uradili, a 3. novembra 2019. se vidimo na startu maratonske trke, gde očekujemo ne samo učesnike iz Srbije, već i iz celog sveta – poručio je predsednik ASS Veselin Jevrosimović, koji je pobednicima trka uručio poklone.

Pre „Serbija maratona“, koji je na programu 3. novembra 2019. godine, za 30. mart su opet zakazane trke na pet i deset kilometara, koje će biti najava za nadmetanje na 42 kilometra.

– Želeli smo da napravimo brzu stazu, na kojoj mogu da se obaraju rekordi. Maraton je već u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, a biće sigurno jedan od najbržih. Trčaće se na ravnom, uglavnom po Novom Beogradu, a cilj će biti u „Areni“, pred 10.000 gledalaca – zaključio je Jevrosimović.

Novosti.rs