-->
SP U BUDIMPEŠTI: Štefaneku srebro, Fris bez medalje SP U BUDIMPEŠTI: Štefaneku srebro, Fris bez medalje
Davor Štefanek je drugi na planeti! Sjajni reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom u Budimpešti, pošto je... SP U BUDIMPEŠTI: Štefaneku srebro, Fris bez medalje

Davor Štefanek je drugi na planeti! Sjajni reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom u Budimpešti, pošto je u finalu u kategorije do 67 kilograma poražen od Rusa Artema Surkova (0:7).

Do finala Štefanek je bio neumoljiv. Sve protivnike je potukao do nogu, i pritom nije izgubio nijedan poen, tako da su redom padali Hrvat Danijela Janečića (9:0), Hung Đing (10:0) iz Kineskog Tajpeha, Danac Frederik Bjerehus (4:0) i Poljak Ževorž Sahakjan (8:0). Na kraju, Surkov se okitio prvim svetskim zlatom, a prethodno je dva puta bio najbolji na evropskim šampionatima.
VUČIĆ ČESTITAO
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom rvaču Davoru Štefaneku osvajanje srebrne medalje na prvenstvu sveta u Budimpešti.
– Čestitam Davoru Štefaneku osvajanje srebrne medalje u rvanju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti – napisao je Vučić na “Tviteru”.

Ovo je Štefaneku treća medalja sa svetskih šampionata, nakon zlata iz Taškenta 2014. i bronze u Las Vegasu 2015. godine. Najveći uspeh ostvario je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016.

Poraz je doživeo još jedan naš predstavnik, Kristijan Fris. On je ostao bez medalje u kategoriji do 60 kilograma, pošto je u borbi za treće mesto poražen od Kineza Sailikea Valihana 9:0.

Takođe, Gruzijac Mihajl Kajaja, koji nastupa za Srbiju, nije uspeo da stigne do finala u kategoriji do 97 kilograma. Poražen je u polufinalu od Bugarina Kirila Milenova (0:3), tako da će se danas u 15.30 boriti za bronzu.

UDOVIČIĆ: SVAKA ČAST
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Štefaneku, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije na velikom uspehu.
– Godine rada, želje, upornosti i odricanja su iza Davora za ovakav uspeh, ali siguran sam da je Davor borac koji će nastaviti da pomera i dalje sve granice rekorda srpskog rvanja i da će Srbiji doneti još mnogo titula. Svaka čast šampione, ti si sinonim našeg ponosa, uspeha i motiva – navodi se u čestitki ministra Udovičića.