-->
ŠPANCI POTVRDILI: Legendarni Jero vodi „furiju“! ŠPANCI POTVRDILI: Legendarni Jero vodi „furiju“!
Novi selektor reprezentacije Španije biće Fernando Jero, potvrdio je Fudbalski savez Španije. Jero je do sada bio angažovan u Savezu, a dobio je prednost... ŠPANCI POTVRDILI: Legendarni Jero vodi „furiju“!

Novi selektor reprezentacije Španije biće Fernando Jero, potvrdio je Fudbalski savez Španije.

Jero je do sada bio angažovan u Savezu, a dobio je prednost ispred Alberta Seladesa da vodi nacionalnu selekciju tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je Hulen Lopetegi dobio otkaz nakon potpisivanja ugovora sa Realom iz Madrida.

„Sada nam preostaje da pričamo sa našim zaposlenima i vidimo dalje poteze. Preostale su nam opcije iz nacionalnog kampa“, rekao je predsednik saveza Luis Rubijales na vanrednoj konferenciji u Krasnodaru na kojoj je potvrđen otkaz Lopetegiju.

Jero, koji je godinama bio kapiten ‘Kraljevskog kluba’, dres ‘Crvene furije’ nosio je 89 puta i postigao 29 golova.

Osim Reala, nastupao je za Valjadolid, Al Rajan i Bolton, a jedino trenersko iskustvo stekao je prošle sezone u Ovijedu.

Rubijales je potvrdio da je Lopetegiju uručio otkaz zbog „neprihvatljivog ponašanja“ i dogovora sa Realom, samo dva dana uoči početka Mundijala.

„Prinuđeni smo bili da raskinemo sa Lopetegijem. On je odličan stručnjak, ali ne možemo da prihvatimo takvo ponašanje. Ne osećam se izdanim, ali je ovako moralo da bude na kraju“, rekao je Rubales, koji je pet minuta pre ozvaničenja saznao da je Lopetegi novi trener Reala.

Španija već u petak igra protiv Portugalije na Svetskom prvenstvu u Rusiji u A grupi u kojoj su još Maroko i Iran.

B92.net