-->
SRBIJA UBEDLJIVA PROTIV DANSKE: Rukometašice sa prvog mesta u grupi do naredne faze EP SRBIJA UBEDLJIVA PROTIV DANSKE: Rukometašice sa prvog mesta u grupi do naredne faze EP
Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Nantu selekciju Danske sa 30:25 (17:13) u utakmici trećeg kola Grupe A Evropskog prvenstva. Srbija je... SRBIJA UBEDLJIVA PROTIV DANSKE: Rukometašice sa prvog mesta u grupi do naredne faze EP
Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Nantu selekciju Danske sa 30:25 (17:13) u utakmici trećeg kola Grupe A Evropskog prvenstva.

Srbija je takmičenje u grupi završila na prvom mestu s dve pobede i jednim porazom i u novoformiranu Grupu I preneće dva boda, baš kao i Danska i Švedska.

Reprezentaciju Srbije su do pobede u večerašnjem meču vodile Katarina Krpež Šlezak i Andrea Lekić sa po osam golova. Jelena Lavko i Jovana Stoiljković su postigle po četiri, dok je Slađana Pop-Lazić utakmicu završila sa tri gola.

U selekciji Danske najbolja je bila Trine Estergard sa šest golova.

Rukometašice Srbije su bolje počele meč, odbrana je funkcionisala na visokom nivou, a raznovrsan napad doneo je prvo osetnije vođstvo od 5:2 u sedmom minutu.

Lekić, Krpež Šlezak i Pop Lazić su potom donele Srbiji prednost od četiri gola (12:8), da bi u 25. minutu izabranice Ljubomira Obradovića stigle i do maksimalnih pet golova prednosti (17:12).04

Srbija je imala dve prilike da stigne i do šest golova viška, ali nije u time uspela pa se na odmor otišlo rezultatom 17:13.

Posle samo desetak minuta igre u nastavku na semaforu je pisalo 22:14 i do kraja meča Danska nije uspela da ugrozi Srbiju i učini meč neizvesnijim.

U novoformiranoj Grupi I Srbija će igrati protiv Rusije, Francuske i reprezentacije Crne Gore.