-->
STARTOVALA KLS: Modifikovan sistem prohodnosti ka regionu STARTOVALA KLS: Modifikovan sistem prohodnosti ka regionu
Juče je startovala KLS, koja će bar prema novom načinu prohodnosti ka Jadranu doneti zanimljivu sezonu. Naime, za razliku od prethodne godine, kada su... STARTOVALA KLS: Modifikovan sistem prohodnosti ka regionu

Juče je startovala KLS, koja će bar prema novom načinu prohodnosti ka Jadranu doneti zanimljivu sezonu.

Naime, za razliku od prethodne godine, kada su ekipe iz KLS kroz učinak u Superligi pokušavale da se domognu ABA 2 lige, ove sezone će prvoplasirani i drugoplasirani KLS tim posle 26 kola steći prvi uslov za drugo po kvalitetu regionalno takmičenje. Drugi je da ni jedan od četiri srpska tima ne ispadne iz ABA 1 lige, iz koje će u niži rang poslednjeplasirani tim direktno, dok će pretposlednji u baraž sa drugoplasiranim iz ABA 2 lige.

Dakle, teoretski bi moglo da se desi da nijedan naš tim ne uđe u ABA 2 ligu, ukoliko dve srpske ekipe ispadnu iz ABA 1. Ali, takođe je moguće i da trećeplasirani, čak i četvrtoplasirani iz KLS izvade vizu za ABA 1, ako se jedna ili dve naše ekipe iz ABA 2 (Dinamik, Vršac i Borac) plasiraju u ABA 1 ligu i uz to budu na prva dva mesta prvog dela srpskog šampionata.

Po završetku 26. kola, osam najboljih timova KLS i četiri iz ABA 1 lige udružiće se u Superligu Srbije, koja će, kao prošle godine biti podeljena u dve grupe. Posle ligaškog dela, sledi plej-of.

PRVO KOLO
PAROVI prvog kola Košarkaške lige Srbije: Beovuk – Dinamik 60:95, Dunav – Beograd 66:105. Danas: Sloboda – Borac (19.00), Tamiš – Metalac (19.00), Spartak – Vršac (19.30). Sutra: Novi Pazar – Vojvodina (18.00).

Novosti.rs