-->
POSLEDNJE KOLO DAJE ODGOVORE: Spartak blizu Evrope, Bačka na pobedu od opstanka POSLEDNJE KOLO DAJE ODGOVORE: Spartak blizu Evrope, Bačka na pobedu od opstanka
Pretposlednje kolo Superlige proteklog vikenda nije dalo odgovor ko će sigurno u Evropu, a tek nije ko će ispasti pored Borca iz Čačka. ZA... POSLEDNJE KOLO DAJE ODGOVORE: Spartak blizu Evrope, Bačka na pobedu od opstanka

Pretposlednje kolo Superlige proteklog vikenda nije dalo odgovor ko će sigurno u Evropu, a tek nije ko će ispasti pored Borca iz Čačka.

ZA EVROPU

Spartak ŽK (37 bodova) će na kraju biti najmanje četvrti, odnosno sigurno treći ako ne izgubi u Humskoj. Radničkom iz Niša (34) treba pobeda da bi bio sigurno četvrti, dok mu treće mesto donosi poraz Spartaka u Humskoj jer je bio bolje plasiran od Subotičana posle 30 kola. Voždovac (33) može do četvrtog mesta pobedom na „Marakani“, uz uslov da Radnički ne savlada Napredak, a teoretski Čukarički (32) trijumfom može do četvrtog mesta ako Radnički i Voždovac izgube.

ZA ISPADANjE

Borac (15) još nije dobio saputnika za Prvu ligu. Bačka (22) igra protiv Čačana u poslednjem kolu i pobeda ih ostavlja sigurno u Superligi jer se Javor (23) i Rad (25) međusobno sastaju. Bačkoj je dovoljan i bod ako Javor izgubi.

Ivanjičani opstaju ako Bačka izgubi, a ako igra nerešeno onda im je potreban bod. Radu igra svaki ishod iz Bačke Palanke sem pobede Bačke. Javor sigurno opstaje samo ako pobedi, a „građevinari“, ukoliko Bačka pobedi, igraće u Superligi samo ako ne izgube u Ivanjici.

Novosti.rs