-->
SVE MANjE VIZA ZA TOKIO: Osam ekipa već na Olimpijskim igrama SVE MANjE VIZA ZA TOKIO: Osam ekipa već na Olimpijskim igrama
Sa šampionata u Kini sedam timova već je izborilo plasman na OI u Tokio: SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, Francuska i Španija, dok je... SVE MANjE VIZA ZA TOKIO: Osam ekipa već na Olimpijskim igrama

Sa šampionata u Kini sedam timova već je izborilo plasman na OI u Tokio: SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, Francuska i Španija, dok je Japan kao domaćin, stekao pravo učešća.

Preostala četiri mesta popuniće pobednici kvalifikacionih turnira, a u Evropi će od 6. do 12. jula 2020. biti organizovan jedan sa šest selekcija, na kojima će samo pobednik ići na OI.

Naime, 16 ekipa sa Svetskog kupa je izborilo plasman u kvalifikacije, što znači da će se na pomenutim turnirima boriti ekipe plasirane do 22. mesta: Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska, Srbija, Poljska i Češka.

FIBA će tom broju dodati još četiri pozivnice, prema renkingu u okviru zona. Nezvanično se može čuti da je evropski prvak iz 2017, Slovenija, jedna od njih.

Novosti.rs