-->
UDOVIČIĆ: Finale Lige šampiona u Beogradu, što da ne? UDOVIČIĆ: Finale Lige šampiona u Beogradu, što da ne?
Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je da bi izgradjom nacionalnog stadiona Beograd dobio „novi simbol“. On je u obraćanju poslanicima u... UDOVIČIĆ: Finale Lige šampiona u Beogradu, što da ne?

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je da bi izgradjom nacionalnog stadiona Beograd dobio „novi simbol“.
On je u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije rekao da bi novi stadion Beogradu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

„Želimo da Beograd dobije novi sportski simbol, jednu modernu arenu, jedan moderan stadion“, rekao je Udovičić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića o izgradnji stadiona.

Beograd, 30. decembra 2015. – Ministar omladine i sporta Vanja Udovicic (C) u prisustvu gradonacelnika Beograda Sinise Malog (L) i predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapica (D) daje izjavu novinarima tokom obilaska radova na postavljanju bazena za Evropsko prvenstvo u vaterpolu. FOTO TANJUG/ SRDJAN ILIC/ bk

Udovičić je rekao da želi da u Beogradu bude finale Lige šampiona u fudbalu, da se konkuriše za organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu.

„Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju. Želja nam je da kroz izgradnju nacionalnog stadiona ojačamo i naše selekcije, poboljšamo uslove za treniranje naših sportista i da se naši sportisti pripremaju u našoj zemlji, a ne da idu u inostranstvo“, rekao je Udovičić.

On je kazao da je „analiza efekata“ pokazala da mesto gde se pravi takav stadion privlači mnogo drugih investicija.

„Ulažemo u našu sadašnjost i budućnost. Ulažemo u zdravlje, jer kroz sport promovišemo zdrave stilove života“, ocenio je ministar Udovičić.