-->
USSS: Skupština smenila Jasnića zbog afere o „fantomskoj firmi“ USSS: Skupština smenila Jasnića zbog afere o „fantomskoj firmi“
Skupština Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS) smenila je Sinišu Jasnića sa mesta predsednika na sednici koja je održana, uprkos tome, što je on 24... USSS: Skupština smenila Jasnića zbog afere o „fantomskoj firmi“

Skupština Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS) smenila je Sinišu Jasnića sa mesta predsednika na sednici koja je održana, uprkos tome, što je on 24 sata ranije obavestio delegate da se ista odlaže.

Kao razlog za odlaganje Jasnić je naveo službeni put u Sloveniju, gde ima sastanke sa rukovodstvom Evropske studentske asocije (EUSA) na temu, kako je naveo, neistina u vezi sa organizacijom Evropskih univerzitetskih igara 2020. godine u Beogradu.

Ipak, delegati su se okupili, 11 od ukupno 15 i glasali da Jasnić bude razrešen dužnosti zbog afere o osnivanju „fantomske firme“ Univerzitetskih igara 2020 i dobijenih 143 miliona od Vlade Srbije.

Kako prenosi „Blic“, usvojena je i ostavka Vladimira Smuđa, člana Nadzornog odbora, koju je podneo zbog manipulacija Jasnića sa dokumentima kako bi legalizovao svoje malverzacije.

Za novog predsednika Skupštine USSS-a jednoglasno je izabran Dejan Madić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

Takođe, razrešena su dužnosti i još dva člana Nadzornog odbora Rifat Mujanović i Branislav Tešić.