-->
VELIKA ČAST ZA TANASIJEVIĆA: Dete Banjice dobilo priliku VELIKA ČAST ZA TANASIJEVIĆA: Dete Banjice dobilo priliku
Mladenovčanin, a Radov.Lako objašnjivo, jer 18 godišnji Strahinja Tanasijević već sedam godina nosi nebesko plavi dres. I venama mu teče plava krv. Seniorsko, vatreno krštenje... VELIKA ČAST ZA TANASIJEVIĆA: Dete Banjice dobilo priliku

Mladenovčanin, a Radov.Lako objašnjivo, jer 18 godišnji Strahinja Tanasijević već sedam godina nosi nebesko plavi dres. I venama mu teče plava krv. Seniorsko, vatreno krštenje za bodove nije doživeo, ali je na sebe skrenuo pažnju Milana Milanovića, igranjem za omladince, i nastupima u Ligi šampiona za mlade, na četiri odigrane evropske utakmice. I naravno, usledila je i nagrada. Tako misli i kaže novi biser Banjice, Tanasijević.

“Ranije mi je šef Milanović ukazao poverenje u nekim prijateljskim utakmicama, ali me je pozivom na Kipar veoma obradovao i iznenadio. Odlazak u Aja Napu shvatam kao stepenicu bliže njegovoj komandnoj palici“, skroman je i odmeren Strahinja.

Pozicija štopera je veoma odgovorna. Iziskuje dobre procene, koje stiži iskustvom, a konkurencija je jaka?

“Batez i Ljubinković su iskusni, dok je treći Maraš dve godine stariji, ali ima dosta prvenstvenih utakmica u nogama.Koristim svaku priliku da što više naučim od pravih, ali je sigurno da mi ambicije ne nedostaju. Shvatio sam da su vreme i rad moji najveći saveznici“ .

Dobre igre u Crnotravskoj nisu prošle nezapaženo i u kući fudbala. Nastupili ste za nacionalnu selekciju, U 18.

“Selektor Branislav Nikolić me je pozvao pod zastavu moje države, što smatram velikom čašću“.

Cimer ti je najmlađe pojačanje ovog prelaznog roka?

“U sobi sam sa Kočovićem koji je dve godine stariji, imamo slična interesovanja, i obojica se trudimo da ostavimo što bolje utiske. Odlučno gazimo ka boljim danima, uz svesrdnu pomoć svih u klubu“, završava svoju priču štoper o kome će se tek pisati

SESTRA NAJVEĆA PODRŠKA

Strahinja Tanasijević se sa 11 godina odvojio od toplog doma u Mladenovcu, ali se brzo aklimatizovao i na Banjicu. Porodični kutak su zamenili drugovi, ali je najveću podršku imao od dve godine starije sestre Tanje.

“Sestra je moj najveći kritičar, ali i najbolji savetnik. Sve svoje muke i radosti delim sa njom. I sa Kipra se redovno čujemo. Prosto, njen glas mi prija svako veče nakon napornih treninga, i dođe kao relaksacija“, otkriva Strahinja.

Dragan Kostić