-->
VLASNIK PAOK-a IMA REČ: Emotivna reakcija prouzrokovana opštim stanjem u grčkom fudbalu VLASNIK PAOK-a IMA REČ: Emotivna reakcija prouzrokovana opštim stanjem u grčkom fudbalu
Kontroverzni vlasnik solunskog PAOK Ivan Savidis javno se izvinio što je naoružan ušao na teren na utakmici protiv AEK i dodao da je to... VLASNIK PAOK-a IMA REČ: Emotivna reakcija prouzrokovana opštim stanjem u grčkom fudbalu

Kontroverzni vlasnik solunskog PAOK Ivan Savidis javno se izvinio što je naoružan ušao na teren na utakmici protiv AEK i dodao da je to uradio kako bi sprečio ljudske žrtve.

– Želimi da se izvinim navijačima PAOK, svim grčkim navijačima i celokupnoj fudbalskoj javnosti. Jasno mi je da nisam imao pravo da na takav način uđem na teren, ali moja emotivna reakcija bila je prouzrokovana opštim negativnim stanjem u grčkom fudbalu i potpuno neprihvatljivim dešavanjima iz finiša utakmice. Samo sam želeo da zaštitim hiljade navijača PAOK koji su bili isprovocirani, želeo sam da sprečim ljudske žrtve – navodi se u saopštenju koje je objavljeno na klupskom sajtu.

Ruski biznismen poreklom iz Gruzije, koga zbog njegovog bogatsva lokalni mediji nazivaju „vlasnikom pola Soluna“ kune se da nije želeo bilo kakav kontakt sa protivničkim igračima i sudijama, kao i da nikom nije pretio.

– Nažalost, moja porodica i ja, zajedno sa mojim kolegama, smo taoci nezdravog fudbalskog establišmenta. Borim se i nastaviću da se borim, uprkos konstantnim napadima, za zdraviji fudbal i pošteno suđenje u borbi za titulu prvaka Grčke – poručio je Savidis.

Istovremeno, rukovodstvo Superlige suprostavilo se odluci grčke Vlade da suspenduje šampionat na neodređeno vreme.

– Suspenzija ne donosi ništa, osim što ruši sve pozitivno što je do sada urađeno. Takođe, utiče na opstanak klubova koji bez takmičenja ne mogu da prežive. Zato tražimo nastavak takmičenja odmah – izjavio je za Rojters predsednik Superlige Jorgos Stratos nakon sastanka sa ministrom kulture i sporta Jorgosom Vasilijadisom.

Novosti.rs