-->
ZAOBILAZI ŠLJAKU: Federer možda više nikad ne zaigra na Rolan Garosu ZAOBILAZI ŠLJAKU: Federer možda više nikad ne zaigra na Rolan Garosu
Rodžer Federer, drugi teniser na ATP listi, možda nikada više neće igrati na Rolan Garosu. Federer je ove sezone propustio sve turnire na šljaci,... ZAOBILAZI ŠLJAKU: Federer možda više nikad ne zaigra na Rolan Garosu

Rodžer Federer, drugi teniser na ATP listi, možda nikada više neće igrati na Rolan Garosu. Federer je ove sezone propustio sve turnire na šljaci, uključujući i drugi Grend slem u Parizu, što mu je pomoglo da bude svež tokom čitave godine.

„Prošle godine sam se mnogo potrošio na šljaci. Moja kolena su mnogo patila zbog toga. Ove godine sam doneo sjajnu odluku – da preskočim celu sezonu šljake. Jer obično mi se dešavalo da mi zbog tog perioda propadne ostatak sezone. Razmišljam da je preskočim i sledeće godine“, rekao je Federer.

Takva izjava bi mogla da znači i da se 36-godišnji teniser oprostio od jednog Gren slema – Rolan Garosa do kraja karijere. Švajcarac je do sada 19 puta trijumfovao na nekom od četiri najveća turnira, a Rolan Garos je pokorio 2009. godine.

B92.net