-->
ZAVRŠNI TURNIR: Voznijacki predvodi Belu, a Kerber Crvenu grupu u Singapuru ZAVRŠNI TURNIR: Voznijacki predvodi Belu, a Kerber Crvenu grupu u Singapuru
Danska teniserka Karolina Voznijacki, branilac trofeja na završnom WTA turniru u Singapuru, igraće u Beloj grupi, dok će Crvenu grupu predvoditi Nemica Anđelik Kerber,... ZAVRŠNI TURNIR: Voznijacki predvodi Belu, a Kerber Crvenu grupu u Singapuru

Danska teniserka Karolina Voznijacki, branilac trofeja na završnom WTA turniru u Singapuru, igraće u Beloj grupi, dok će Crvenu grupu predvoditi Nemica Anđelik Kerber, odlučeno je danas žrebom.

Pored Voznijacki, u Beloj grupi su još i Čehinje Petra Kvitova i Karolina Pliškova i Ukrajinka Elina Svitolina.

– Sve najbolje teniserke su sada ovde, tako da nema lakih mečeva. Kao aktuelni šampion želim da odbranim titulu i da završim sezonu na visokom nivou – rekla je Voznijacki.

U Crvenoj grupi, pored Anđelik Kerber, su i Japanka Naomi Osaka, Amerikanka Sloun Stivens i Kiki Bertens iz Holandije.

– Zaista sam uzbuđena što sam ovde, u Singapuru. Sjajno je završiti godinu na WTA finalu. Mislim da nije važno u kojoj ste grupi, mi smo osam najboljih na svetu – rekla je Kerber.

Takmičenje na završnom WTA turniru počinje u nedelju mečom Kvitove i Svitoline u Beloj grupi.

U Singapuru neće nastupiti najbolja teniserka sveta, Rumunka Simona Halep. Ona je juče odustala od nastupa zbog povrede leđa.

Ovo će biti poslednje, peto izdanje WTA finala u Singapuru. Turnir će se od naredne pa do 2028. godine igrati u kineskom Šenženu.