-->
„Zmajevi” u grupi sa nezgodnom Engleskom „Zmajevi” u grupi sa nezgodnom Engleskom
Mlada fudbalska reprezentacija BiH nalazi u Grupi 9 u kojoj je Engleska favorit. Prvenstvo Starog kontinenta biće održano 2017. godine u Poljskoj, a izabranici... „Zmajevi” u grupi sa nezgodnom Engleskom

Mlada fudbalska reprezentacija BiH nalazi u Grupi 9 u kojoj je Engleska favorit. Prvenstvo Starog kontinenta biće održano 2017. godine u Poljskoj, a izabranici selektora Darka Nestorovića nisu imali sreće na žrebu u Nionu.
Pored favorizovanih Engleza i Švajcaraca, rivali će im još biti reprezentacije Norveške i Kazahstana. BiH će imati težak zadatak da izbori prvo mesto koje direktno vodi na EP. Pored toga, postoji još i baraž u kojem će učestvovati četiri najbolje drugoplasirane ekipe koje će se boriti za preostala dva mjesta.
– Znamo svi ko je Engleska i šta predstavlja u fudbalu, poput njih i Švajcarska igra jako, a Norvešku dobro poznajem jer sam igrao tamo i znam taj mentalitet. Neće biti lako ni sa Kazahstanom, čiji je fudbal u usponu. Međutim, nadam se najboljem. Imena protivnika i njihova snaga su jedno, a dešavanja na terenu nešto sasvim drugačije. Verujem da ćemo imati jaku ekipu koja će moći da se suprotstavi protivnicima. Teren je jedino mjerilo i optimista sam. Od fudbalera očekujem da kvalifikacije odrade maksimalno korektno i kvalitetno – kazao je Nestorović.
Za plasman na prvenstvo u Poljskoj konkurišu čak 52 selekcije, više nego ikada. Od članica UEFA jedino Gibraltar nema mladu selekciju. Njih 40 neće videti Evropski šampionat,i jedini sigurni učesnik je domaćin Poljska.
Kvalifikacije će početi u junu ove godine, a biće završene 11. oktobra sledeće godine.

OPTIMISTA Darko Nestorović

Sastavi po grupama
Grupa 1
Češka, Belgija, Crna Gora, Moldavija, Letonija, Malta.
Grupa 2
Italija, Srbija, Slovenija, Republika Irska, Litvanija, Andora.
Grupa 3
Francuska, Ukrajina, Škotska, Island, Makedonija, Sjeverna Irska.
Grupa 4
Portugalija, Izrael, Grčka, Mađarska, Albanija, Lihtenštajn.
Grupa 5
Danska, Rumunija, Jermenija, Vels, Bugarska, Luksemburg.
Grupa 6
Španija, Švedska, Hrvatska, Gruzija, Estonija, San Marino.
Grupa 7
Njemačka, Rusija, Austrija, Finska, Azerbejdžan, Farska ostrva.
Grupa 8
Holandija, Slovačka, Turska, Bjelorusija, Kipar.
Grupa 9
Engleska, Švajcarska, Norveška, BiH, Kazahstan.