-->
ZVEZDA PRIVODI KRAJU PREGOVORE: Kanga prvi stavlja potpis, Srnić, pa… ZVEZDA PRIVODI KRAJU PREGOVORE: Kanga prvi stavlja potpis, Srnić, pa…
Gelor Kanga i Slavoljub Srnić trebalo bi uskoro da produže ugovore s Crvenom zvezdom. Gabonac je naoštrio olovku, tako da njegov paraf bukvalno može... ZVEZDA PRIVODI KRAJU PREGOVORE: Kanga prvi stavlja potpis, Srnić, pa…

Gelor Kanga i Slavoljub Srnić trebalo bi uskoro da produže ugovore s Crvenom zvezdom. Gabonac je naoštrio olovku, tako da njegov paraf bukvalno može da se dogodi već danas-sutra, jer su sa njim gotovo svi detalji utanačeni. Slavoljub Srnić je takođe blizu dogovora, a Damjan Le Talek i Mičel Donald, ostala dvojica istaknutih prvotimaca kojima ugovori ističu na leto 2018. godine, još nisu ušli u završnu fazu pregovora, što ne znači da uskoro neće.

– Sa svom četvoricom fudbalera je više puta razgovarano, dostavljene su im ponude, i mi očekujemo da ćemo ih uskoro uspešno realizovati – nije hteo da otkriva bilo kakve detalje sportski direktor Mitar Mrkela, ali je na neki način nagovestio da bi svi oni ili bar većina njih uskoro mogli da produže ugovore.

Srnić je takođe diplomatski odgovorio:

– Pričali smo, ostavili smo da se završi polusezona, i onda ćemo sesti za sto i dogovarati se konkretno.

Međutim, i ukoliko budu obnovili vernost, to ne znači po automatizmu da će Kanga, Srnić, Donald i Le Talek ostati u Ljutice Bogdana i za prolećni deo šampionata. Zna se dobro da svi oni imaju obećanje kluba da posle završetka grupne faze Lige Evrope mogu u zimskom prelaznom roku da ga napuste ukoliko ponude odgovaraju i njima i Zvezdi.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je takvu mogućnost najavio ponavljajući da će na zimu dovesti maksimalno četvoricu fudbalera, a javna je tajna da su prvi pikovi Mirko Ivanić (BATE Borisov), Ben (Olimpijakos), Jevtović (Rozenborg) i Dinga (Ural). Postoje i opcije „B“, „C“ i „D“, koje se uvek razmatraju, što samo potvrđuje tezu da kvintet startera Kanga – Donald – Le Talek – Srnić – Boaći gleda i preko kapija „Marakane“.

BOAĆI U TRI PRAVCA

RIČMOND Boaći će, izvesno je, postati najunosnija Zvezdina investicija kad su stranci u pitanju. Stigao je spletom srećnih okolnosti bez obeštećenja, a posle 33 gola u 2017. godini, za njega se nude milioni evra.

Skauti Čelsija i Evertona pratili su ga u dvomeču sa Arsenalom, Anderleht i Borusija Menhengladbah nude ozbiljnu priču za razvoj, a Šangaj može da ponudi najviše novca. Napadač iz Gane vaga sve opcije i izabraće najbolju, i za sebe i za Zvezdu.

Novosti.rs