-->
ZVEZDIN JUNAK RADONJIĆ: Poslednji šut na zagrevanju kao gol Partizanu! (VIDEO) ZVEZDIN JUNAK RADONJIĆ: Poslednji šut na zagrevanju kao gol Partizanu! (VIDEO)
Crvena zvezda je pobedom u 157. večitom derbiju napravila verovatno odlučujući korak ka 28. tituli prvaka. Ostavili su crveno-beli Partizan na minus devet, šest... ZVEZDIN JUNAK RADONJIĆ: Poslednji šut na zagrevanju kao gol Partizanu! (VIDEO)

Crvena zvezda je pobedom u 157. večitom derbiju napravila verovatno odlučujući korak ka 28. tituli prvaka. Ostavili su crveno-beli Partizan na minus devet, šest kola pre kraja Superlige, jednim zrelim evropskim poluvremenom. Nisu uzdrmanog rivala dotukli zbog balkanskog, opuštajućeg mentaliteta, ali su dobili mnogo. I klupski i timski i pojedinačno.

Pre svih, Nemanja Radonjić, klub i struka dan posle pobede imaju pravo da likuju. Klub jer je strpljivo verovao u nestašnog momka, on sam jer je posle veoma dobre sezone shvatio šta mu još nedostaje u fudbalu da bi od nebrušenog dijamanta zasijao punim sjajem, a struka jer ga je ubedila kojim putem treba da se razvija.

Gol prvenac u Superligi došao je posle sedam meseci posta, promašaja, nerviranja, a bio je spoj njegovog talenta i lucidnosti, a posledica – dodatnog rada na realizaciji. U prvo vreme nevoljno je Radonjić ostajao sa trenerom Milanom Kosanovićem da radi posle treninga, ali dva promašaja, onaj protiv CSKA i penal protiv Mačve, bila su mu dovoljno dobar znak da, školski rečeno, zagreje stolicu…

– Kosanović može da vam potvrdi, poslednji šut na zagrevanju bio je kao gol na derbiju, preslikan – otkrio je Radonjić. – Video sam da postoji prostor između dvojice igrača, gađao sam i pogodio. Baš kao i na treningu. Ovo mi je najdraži gol u karijeri, ako mene pitate, ne moram više nijedan da postignem do kraja sezone. Bitno je da sam ga dao u derbiju, ali još ništa nije gotovo, ostaje nam šest utakmica do kraja.

Stručni štab i Milan Kosanović, kao trener koji je zadužen za dodatni rad, posebno sa mlađim igračima, dobili su satisfakciju kad je Radonjić u pitanju.

– Radonjiću je bilo potrebno vreme da shvati da sve može da uradi na terenu zahvaljujući talentu, ali da ga samo svakodnevni dodatni rad dovodi do automatizma – započinje priču na ovu temu Kosanović.

Nemanja je tek na putu da postane igrač, ne dozvoljava mu Kosanović da poleti:

– Nije mi se svidela njegova izjava: „Ne moram više da dajem golove“. Tek kad ih ovako bude u kontinuitetu postizao po 15 u sezoni, tek kad za reprezentaciju Srbije bude rešavao utakmice, onda ćemo moći da govorimo da je postao igrač. Radonja je još u osnovnoj školi, tek treba da završi srednju i fakultet. A neverovatno je talentovan.

Ubediti Radonjića da radi ovako predano nije bilo lako, jer je mladi igrač svoj neostanak posle treninga često pravdao raznim stvarima.

– On brzo prihvata sugestije jer je kao mlad momak smatrao da mu je dovoljan talenat. Zato što ljudi kod nas površno gledaju, pa kažu: dovoljan je talenat ostalo će doći samo po sebi. Kad su se Radonji ponavljali promašaji, pogotovo onaj protiv CSKA, shvatio je da talenat mora da ima i ozbiljnu nadgradnju.

Zadovoljstvo je navesti igrača da sam traži da radi još više.

– Počeli smo s dodatnih 20 završnica, kao detetu smo mu davali bombone, a njemu je bilo sve slađe, pa je tražio još rada i tako smo došli do toga da je on inicirao 60-70 šuteva po dodatnom treningu.

Stručni štab Zvezde zbog ovakvih trenutaka, velikih pobeda, razvoja igrača može i najviše da likuje.

– Kompletna struka, na čelu sa Vladanom, i klub, naravno, zaista vode računa o svakom segmentu razvoja igrača, pogotovo ovih mladih. I zaista su ovakvi golovi naša satisfakcija, a moram da istaknem još Adžića, Luku Ilića, Joveljića, koji uvek ostaju po 20 minuta duže da rade. Dobra je ovo poruka za mlade talente, jer je naš cilj i da se takmičimo ali i da formiramo, razvijamo igrače, kako za Zvezdu tako i za srpski fudbal – zaključio je Kosanović.

Za Crvenu zvezdu je pobeda u derbiju bila samo jedna od potrebne četiri u plej-ofu da bi došla do cilja. Dan posle, novi trening, priprema za Radnički. A slavlje? Nema ga dok se ne preseče ciljna vrpca.

Novosti.rs